Coat Object Melange Lena Grey 40 Light Xw8n0kOP

Smålands mörker

Smålands mörkerCoat Object Melange Lena Grey 40 Light Xw8n0kOP är en episk berättelse från det småländska höglandets djupa skogar som utmanar och utforskar konventioner och traditioner. Läs om en homosexuell fascist som ritar självbiografiska serier. Läs om kärleksfull vänskap som slutar i svek och en längre fängelsevistelse. Och läs om en bygd på sakta utdöende, en plats snart lika omodern och bortglömd som de egenhändigt utgivna fanzines som huvudpersonen Erik publicerar sina alster i.

Med Smålands mörker återvänder Henrik Bromander

Coat Object Melange Lena Grey 40 Light Xw8n0kOP

till seriemediet efter den hyllade novellsamlingen Det händer här. Men framförallt återvänder han till sina småländska rötter, till farföräldrarnas historier, till minnen som legat gömda och glömda. I sitt mest omfångsrika verk hittills flyttar Henrik Bromander fram gränserna för vad som är möjligt att göra inom alternativa serier. Samtidigt levererar han en oroväckande samtidsanalys från ett Nordeuropa där de politiska vindarna blåser allt kallare.

Smålands mörker tilldelades Urhundenpriset för 2012 års bästa svenska seriealbum och sattes 2014 upp som pjäs på Regionteatern Blekinge Kronoberg.

”Henrik Bromanders album kan till det yttre verka passa väl in i den generations produktion som dominerat svenska serier ett bra tag nu. Men en närmare titt på Bromanders sätt att berätta och på hans motiv visar en egensinnig begåvning som med små tekniska medel får mycket sagt.” Jonas Ellerström, Smålandsposten

Coat Object Melange Lena Grey 40 Light Xw8n0kOP

Boken går att köpa bl.a. HÄRIFRÅN

Klicka här för att komma till Henrik Bromanders författarsidaCoat Object Melange Lena Grey 40 Light Xw8n0kOP

Ladda ner högupplöst omslagsbild här…

Oblong Napoli Scarf Luigi Borrelli ohrQdCBtxs Cp Tröja Rundad Med HalsRöd Company ZuTOkXiP

GALAGO #133

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Coat Object Melange Lena Grey 40 Light Xw8n0kOP

Läs mer...

Ny bok

Festens charmigaste tjej av My PalmByxor Gammalrosa Mona Gammalrosa Mona Mona Byxor Byxor Gammalrosa Byxor Byxor Gammalrosa Gammalrosa Mona Mona Byxor kOPiXZu

Läs mer

Sms Svarta Svarta Santini Damkläder Från 9WD2IHE

Ny bok

Einsteins nya fru
-tjockare och snyggare

Onefifteen Onefifteen Med SkärpGrön SkärpGrön Med Kappa Kappa n0k8OwPXLäs mer...

Coat Object Melange Lena Grey 40 Light Xw8n0kOP

Prenumerera

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får du en bok på köpet!

La Sportiva Shorts Herr Klättershorts Chili S Levanto 2019 b7Y6fyIgvKolla här...

Drömmen om EuropaCoat Object Melange Lena Grey 40 Light Xw8n0kOP

Fabian Göransons pod om Europas kris. Roligare än det låter! I höst kommer seriereportaget om resan Fabian gjorde sommaren 2017.

Drömmen om Europa Plein X shirt Playboy T Philipp Owkn80P

Coat Object Melange Lena Grey 40 Light Xw8n0kOP